Subiectul asta a fost intens mediatizat vara asta, dupa ce pe 28 Iulie s-a aprobat un act de catre "House Financial Services Committee" prin care se dorea legalizarea jocurilor de noroc online. Totusi, in ultimele 2 saptamani citeam pe diverse site-uri ca americanii nu mai sunt atat de optimisti ca gamblling-ul online va deveni legal. Pe scurt, pentru a deveni legal, actul respectiv trebuie sa fie votat de majoritatea membrilor congresului. Problema este ca pentru moment, politicienii americani sunt prea ocupati cu campanii electorale pentru a se ocupa de asta. La ei urmeaza alegeri partiale pentru House of Congress pe 2 Noiembrie, iar congresul actual va fi suspendat pe 8 Octombrie.
Diverse companii americane au facut un calcul estimativ privind castigurile sub forma de taxe care ar reveni statului. Comitetul de Taxare al Congresului (Congress Joint Committee on Taxation) a estimat castigurile la
40 de miliarde de dolari, ceea ce mi se pare destul de bine pentru a formaliza ceva ce se practica oricum demult in SUA. Si acum cu criza financiara, cred ca americanii se gandesc serios la noi metode de a aduce bani la bugetul statului.
Personal, cred ca anul asta nu se vor legaliza jocurile de noroc, dar asta se va intampla cu siguranta intr-un final. Si salile de poker online se pregatesc pentru asta.
Bwin Poker si
Party Poker au anuntat ca se vor uni la inceputul anului viitor, pentru a putea face fata mai bine (posibilei) noii piete americane. Interesant este ca cele doua sali de poker erau dusmani inraiti in lupta lor pentru piata europeana. Impreuna vor sa concureze cu
Pokerstars , care detine monopolul in SUA.
Pe scurt, abia astept aceasta legalizare, pentru ca stiu ca americanii sunt foarte impulsivi si marea majoritate este obisnuita cu riscul, si la mesele de joc asta e un lucru bun. Voi ce credeti? Ar fi mai usor de castigat bani din poker daca ar fi mai multi americani la mese?